Leesvoer
Op deze pagina vind je informatieve artikelen over honden, honden gedrag, doe het zelf tips, misopvattingen en nog veel meer. Click op de titels om naar het hele artikel te gaan.

Mijn Top 3 verrijkingsactiviteiten 19-08-2022

 Er is niets zo leuk en belangrijk als het verrijken van je hond zijn leven, je kunt hier vaak veel problemen mee voorkomen bij zowel gedrag en de gezondheid van je hond. Toch kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, er zijn zoveel sites en facebook pagina's gevuld met verrijking, hersenwerk en andere activiteiten waar de één claimt nog beter te zijn dan een ander. Alle verrijking is goed als je maar kijkt naar de wens en behoefte die jou hond heeft! Omdat ik verrijking zo razend interessant vind deel ik graag mijn top 3 (op dit moment) van activiteiten die het leven van je hond verrijkt.

Click op de titel voor het hele artikel.

De Dominantie theorie (in een notendop) 01-08-2022
Help mijn hond is DOMINANT!

Dominantie is één van de meest voorkomende problemen, althans als je het aan de eigenaar van de hond vraagt. Er wordt gedacht dat wanneer een hond op de bank springt, trekt aan de lijn of tegen je op springt er sprake is van leiderschapsproblemen of een dominante hond. Het advies wat dan vaak wordt gegeven is “je moet de baas zijn over de hond” en “Je moet dit niet accepteren, die hond probeert de ALFA te zijn”. Als hondeneigenaar wordt de dominantie theorie je dan ook vaak met de paplepel ingegeven maar is je hond wel dominant en wat is dominantie nou eigenlijk?

Click op de titel voor het hele artikel.