Leesvoer
Op deze pagina vind je informatieve artikelen over honden, honden gedrag, doe het zelf tips, misopvattingen en nog veel meer. Click op de titels om naar het hele artikel te gaan.


Help mijn Hond Blaft!
Blaft je hond als reactie op de deurbel of wanneer er iemand langs het raam loopt, haalt dit het bloed onder je nagels uit, maak jij je zorgen over de reactie van je buren, klagen ze of dreigen ze de politie te bellen vanwege geluidsoverlast? Is het voor jou een gevecht geworden om je hond stil te laten houden? Lees dan dit artikel, volg de instructies en binnen de kortste keren weten je buren niet eens meer dat je een hond hebt! 

Click op de titel voor het hele artikel.

Vuurwerk

De één vindt het leuk om naar te kijken, de ander vindt het maar een vervelend ritueel. Voor hondeneigenaren is het o zo vervelend als de hond er bang voor is of wordt. Angst voor vuurwerk bij honden is één van de meest voorkomende angsten. Een angst die vaak een groot scala aan gedragsproblemen met zich meebrengt zoals vluchten, huilen, blaffen, slopen en graven. Er is veel verwarring over wat je wel en niet mag doen en ik hoop dat ik met dit artikel wat duidelijkheid kan geven. 

Click op de titel voor het hele artikel.

Mijn Top 3 verrijkingsactiviteiten 

 Er is niets zo leuk en belangrijk als het verrijken van je hond zijn leven, je kunt hier vaak veel problemen mee voorkomen bij zowel gedrag en de gezondheid van je hond. Toch kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, er zijn zoveel sites en facebook pagina's gevuld met verrijking, hersenwerk en andere activiteiten waar de één claimt nog beter te zijn dan een ander. Alle verrijking is goed als je maar kijkt naar de wens en behoefte die jou hond heeft! Omdat ik verrijking zo razend interessant vind deel ik graag mijn top 3 (op dit moment) van activiteiten die het leven van je hond verrijkt. 

Click op de titel voor het hele artikel.

De Dominantie theorie (in een notendop)
Dominantie is één van de meest voorkomende problemen, althans als je het aan de eigenaar van de hond vraagt. Er wordt gedacht dat wanneer een hond op de bank springt, trekt aan de lijn of tegen je op springt er sprake is van leiderschapsproblemen of een dominante hond. Het advies wat dan vaak wordt gegeven is “je moet de baas zijn over de hond” en “Je moet dit niet accepteren, die hond probeert de ALFA te zijn”. Als hondeneigenaar wordt de dominantie theorie je dan ook vaak met de paplepel ingegeven maar is je hond wel dominant en wat is dominantie nou eigenlijk? 

Click op de titel voor het hele artikel.


E-mailen
Bellen